Tyska polisen: Låt inte kristna och muslimska asylsökande bo tillsammans

Tysk politi: Lad ikke kristne og muslimske asylansøgere bo sammen

Overgreb, voldtægt og magtkampe er angiveligt en del af virkeligheden på flygtningecentre i Tyskland.

Stadigt flere slagsmål på tyske flygtningecentre, får politiet til at tale om, at man bør skille kristne og muslimer ad. Foto: Kay Nietfeld/AP
Stadigt flere slagsmål på tyske flygtningecentre, får politiet til at tale om, at man bør skille kristne og muslimer ad. Foto: Kay Nietfeld/AP

I delstaten Thüringen har man taget en beslutning.

Asylansøgere skal så vidt muligt nu fordeles på modtagecentrene efter deres etniske oprindelse. Det sker, efter at der i august opstod voldsom tumult på et overfyldt center i byen Suhl, hvor 120 betjente måtte rykke ud.

Balladen, som efterlod 11 flygtninge og 6 betjente såret, opstod, fordi en 25-årig mand havde revet sider ud af Koranen og skyllet dem ud i toilettet.

Først tirsdag, næsten seks uger efter episoden, anholdt politiet 15 mistænkte i sagen. De sigtes bl.a. for forsøg på manddrab.

Tysk præsident advarer mod for mange flygtninge

Siden har der været masseslagsmål på andre flygtningecentre, og ifølge formanden for det tyske politiforbund, Rainer Wendt, er det udtryk for et voksende problem.

”Vi har oplevet denne vold i uger og måneder. De slår sig sammen i grupper efter etnicitet, religion eller klanstrukturer og går løs på hinanden med knive og hjemmelavede våben,” siger han til Passauer Neuen Presse.

Han fortæller om ”benhårde, kriminelle strukturer” med både religiøst og politisk motiverede konflikter, men også rene magtkampe.

14 sårede efter masseslagsmål i flygtningelejr

Rainer Wendt opfordrer til, at man gør som i Thüringen og skiller asylansøgerne ad –  særligt de kristne, herunder kvinder og uledsagede børn har brug for beskyttelse, lyder det.

For overgreb og endda voldtægt hører efter Rainer Wendts oplysninger til den virkelighed, som udspiller sig på flygtningecentrene, om end omfanget ikke kendes, da det kun uhyre sjældent anmeldes.

Die Welt har berettet om flere tilfælde af overgreb mod kristne asylansøgere på flygtningecentre, og fra foreningen Orientalske Kristnes Centralråd lyder også opfordringen om at skele til religion, når det gælder placeringen af de asylsøgende.

”Vi må befri os selv for den illusion, at alle, der kommer hertil, er menneskretsaktivister. Blandt de, der ankommer i øjeblikket, er der en ikke lille andel, som i deres religiøse intensitet som minimum er på linje med Det Muslimske Broderskab,” siger Max Klingberg fra menneskerettighedsngo’en IGFM til Die Welt.

Merkels »søde snak« om flygtninge giver problemer i hendes eget parti

På længere sigt vurderer flere derfor, at det er vigtigt at formulere et tydeligt tysk ideal og værdisæt, som både tyskere og de nyankomne kan identificere sig med.

Politiforbundets næstformand, Jörg Radek, er enig i, at man bør se på at skille kristne og muslimer ad, men mener også, at der skal gøres noget ved det overfyldte centre, og at man bør ansætte trænet sikkerhedspersonale for at aflaste politiet.

For, lyder det, politiet har nået smertegrænsen, fordi man stadigt oftere bliver kaldt ud til slagsmål på modtagecentre.

”Når der er 4.000 mennesker på et center, som kun har 750 senge, så giver det aggressioner, hvor selv en lille ting som det at gå på toilettet fører til håndgribeligheder,” siger Radek til Die Welt.

Tyskland: Hver tredje flygtning lyver om nationalitet

Det var netop, hvad der skete fredag i Leipzig. Her gik 200 syrere og afghanere til angreb på hinanden bordben og sengestel, fordi man ikke kunne blive enig om, hvem der først skulle gå på toilettet.

I Bayern forsøger man som i Thüringen at tage hensyn til etnicitet, religion, men også familiesituation, når man anbringer asylansøgerne rundt omkring i delstaten.

Og flere mener da også, at man i højere grad bør se på gruppernes beskyttelsesbehov frem for deres religion. Således bør kvinder, der rejser alene, eller familier ikke bo sammen med enlige mænd, lyder det.

Om Peter

Benjamin Netanyahu: "We've seen this before. There was a master race. Now there's a master faith." - "Islam is as dangerous in a man as rabies in a dog." Sir Winston Churchill
Detta inlägg publicerades i EU Europa, Hot mot DEMOKRATI, Islamister / Jihadister. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s