Mamman: ”De drog ner hennes byxor och juckade mot henne”

Mamman: ”De drog ner hennes byxor och juckade mot henne”

En flicka i förgrunden som står på en skolgård.
Flickan på mellanstadiet blev vid ett tillfälle misshandlad på skolgården (bilden föreställer inte flickan eller skolan som artikeln handlar om).

En flicka på mellanstadiet fick sina byxor neddragna i matsalen på en skola i Eskilstuna. Hon kallades fitta och hora – och blev slagen på skolgården. Till sist tvingades flickan lämna skolan. Förövarna blev kvar. Detta enligt en anmälan, som nu granskas av två olika myndigheter.

Flickan var nio år när hon kom ny till en klass i Eskilstuna. Påhoppen från några jämnåriga pojkar på skolan började omgående. Det framgår av en anmälan till Skolinspektionen, som nu utreds av både Barn- och elevombudet och Diskrimineringsombudsmannen.

”Hon var blond och söt”

– Vi fick förklarat för oss av en skolpersonal att vår dotter var blond och söt och därför spännande att ge sig på. Hon hade skinn på näsan och det gjorde det ännu roligare för dem, berättar mamman för SVT Nyheter Sörmland.

Trots att föräldrarna påtalade problem med kläder och saker som försvann och verbala kränkningar mot flickan så hände inget påtagligt.

Drog ner flickans byxor

Istället förvärrades hennes situation. Vid ett tillfälle misshandlades flickan på skolgården, vilket kuratorn på skolan blev vittne till och sedan polisanmälde. Men anmälan lades ner eftersom pojkarna inte var straffmyndiga.

Attackerna blev allt mer sexuella, enligt mamman.

– Min dotter stod med en bricka i matsalen. Då drog de ner hennes byxor och juckade mot henne medan alla såg på.

– Trakasserierna var kända på skolan.

Kallades för ”hora”

Enligt anmälan till Skolinspektionen var denna händelse en i raden av övergrepp. Pojkarna ska även ha hållit fast flickan, kallat henne för ”fitta” och ”hora” och även kränkt henne på bussen till och från skolan.

Situationen blev så allvarlig att bussbolaget erbjöd sig att köra flicka ensam till och från skolan, vilket också gjordes under en tid. Men inte ens det hindrade pojkarna.

– En dag sprang gruppen före henne hem till skolan och omringade henne utanför hemmet. De hotade med att ”plocka henne”, berättar mamman.

Verkningslösa åtgärder

Av anmälan till Skolinspektionen framgår att flickans föräldrar och skolledning träffats flera gånger. Enligt föräldrarna har mötena varit resultatlösa:

– En pojke flyttades, men kom snart tillbaka. Pojkarna har funnits kvar på skolan och de har stött på varandra. Mobbningen har kunnat fortsätta, säger hon.

Diskrimineringsombudsmannen har nu inlett en granskning av fallet. DO ska utreda de delar som handlar om att flickan ska ha utsatts för kränkningar kopplade till sitt kön.

Hans Ringström är grundskolechef i Eskilstuna:

– Det är inte något nytt ärende, så mycket kan jag säga. Vi tittar på detta och kommer att återkomma med svar om några dagar, säger han.

Två utredningar parallellt

Barn- och elevombudet vid Statens skolinspektion avser att utreda de delar i anmälan som faller under kränkande behandling i skollagens mening.

Flickans mamma ser fram emot en grundlig utredning av skolans hantering av fallet:

Hur mår din dotter idag?

– Mycket bättre. Hon har börjat på en ny skola. Kränkningarna har upphört.

SVT Nyheter Sörmland söker skolans rektor. Biträdande rektor har avböjt att kommentera det enskilda ärendet.

Annonser

Om Peter

Benjamin Netanyahu: "We've seen this before. There was a master race. Now there's a master faith." - "Islam is as dangerous in a man as rabies in a dog." Sir Winston Churchill
Det här inlägget postades i Hot mot DEMOKRATI, Islamister / Jihadister, Islamska Staten, Shia islam, Sunni islam. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s