Polisens i Stockholm uppmaning till eleverna: ”Gå inte ensam hem från skolan”

Polisens uppmaning till eleverna: Gå inte ensam hem från skolan

Ett flertal unga tjejer ska ha utsatts för sexuellt ofredande utanför Nya Elementar-skolan i Stockholm. Polisen uppmanar nu eleverna att inte gå ensamma hem från skolan. – Jag tycker att det är fruktansvärt och hemskt, säger föräldern Caroline Zell.

Anmälningarna mot den man som misstänks ha sexuellt ofredat flera unga tjejer på väg hem från Nya Elementar i Åkeshov kom in till polisen för första gången i våras. Efter det har flera liknande anmälningar kommit in till polisen.

– Det handlar om en man som följer efter tjejer och talar med dem på ett sätt som haft sexuell anspelning, någon gång ska han ha tagit på en tjej, säger Stefan Berg vid Västerortspolisen.

Inte tillräckligt grovt brott

Den misstänkte gärningsmannen har tidigare suttit anhållen misstänkt för sexuellt ofredande och barnpornografibrott, men eftersom brotten inte anses tillräckligt grova för att hålla honom frihetsberövad, så har han släppts på fri fot.

Nu väljer polisen att gå ut med signalement, trots att de är vaga.

– Det kändes för oroligt och därför vi vill gå ut till oroliga föräldrar. Det är en man som ofta bär mjukisbyxor och han har glasögon med markerade bågar, säger Stefan Berg vid Västerortspolisen.

Barn lämnas aldrig ensamma

Skolan har anpassat sig efter mannens närvaro enligt Mikael Odin som är rektor på Nya Elementar. Han berättar att eleverna aldrig får vara ensamma och att fler vuxna är närvarande.

– Vi har alltid vuxna med eleverna runtom skolan och när vi gör skolaktiviteter, säger rektor Mikael Odin.

Skolan har även skickat ut brev hem till föräldrarna och Caroline Zell är en av dem.

– Fritidspedagogerna har pratat med oss de dagarna när det har varit någonting. Jag tycker att det är fruktansvärt och hemskt, säger Caroline Zell.

”Gå minst två hem från skolan”

Nu uppmanar polisen föräldrarna att inte låta sina barn gå ensamma hem efter skolan.

– Jag tycker att eleverna borde gå minst två, alternativt att föräldrarna kommer och möter sina barn för att se till att de kommer hem säkert.

Bedömer ni den här mannen som farlig?

– Mer ja än nej, det beror på vad man menar med farlig. Han har ju följt efter tjejer, så visst ska man akta sig, säger Stefan Berg vid Västerortspolisen.

Annonser

Om Peter

Benjamin Netanyahu: "We've seen this before. There was a master race. Now there's a master faith."
Det här inlägget postades i EU Europa, Hot mot DEMOKRATI, Islamister / Jihadister, Islamska Staten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s