Sverige snabbutbildar svenska lärare på ett år på arabiska….

Snabbspåret vid Örebro universitet ska ge nyanlända möjlighet att arbeta som lärare och förskollärare inom ett år. Nu är 58 personer igång.
Förutsättningen är att de har en utbildning till lärare eller förskollärare från sina hemländer, skriver universitetet i ett pressmeddelande.

Som ett av sex lärosäten i landet erbjuder Örebro universitet denna möjlighet, i samarbete med Arbetsförmedlingen. Snabbspår gör att det fyraåriga lärarprogrammet klaras av på ett år – utöver det kan ytterligare studietid i enskilda ämnen tillkomma.

– Det här är helt nytt så vi har jobbat mycket med hur vi ska genomföra denna uppdragsutbildning. Örebro universitet är oerhört positiva till satsningen, säger kursansvariga Britt-Marie Edenvik i pressmeddelandet.

Det är i första hand arabisktalande personer som går utbildningen och den hålls till stora delar av arabisktalande lärare.

Annonser

Om Peter

Benjamin Netanyahu: "We've seen this before. There was a master race. Now there's a master faith." - "Islam is as dangerous in a man as rabies in a dog." Sir Winston Churchill
Det här inlägget postades i EU Europa, Hot mot DEMOKRATI, Islamister / Jihadister, Islamska Staten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s