Araberna har kört iväg runt en miljon judar från arabvärlden och beslagtagit deras egendomar utan ersättning. Sedan blir de och vänstern förbannade på att de fördrivna judarna, bosätter sig i Israel

Araber är bra konstiga, i varje fall muslimska araber. De har kört iväg runt en miljon judar från arabvärlden och beslagtagit deras egendomar utan ersättning. Sedan blir de och andra förbannade på att de fördrivna judarna, som bott tusentals år i arabvälden, bosätter sig i Israel. Dessa c:a en miljon judar som var fler än de araber som flyttade och fördrevs från Israel har inte fått ett eget FN-organ, UNWRA, som araberna fått. De har istället byggt upp ett demokratiskt land, medan araberna gjort sig beroende av bistånd i stället för att arbeta. 

Den 30 november – I dag hedrar vi de judiska flyktingarna som fördrevs från sina hem i arabländerna och Irak under 1900-talet. Den 23 juni 2014 antog Knesset (Israels parlament) en lag att den 30 november ska vara en årlig nationell åminnelsedag för detta.

Den 20 mars 2016 kom den sista gruppen med flyktingar från Jemen till Israel. Under de senaste åren har cirka 200 jemenitiska judar kunnat räddas från Jemen där ett inbördeskrig hägrar och attackerna mot den judiska församlingen ökat.

Operation ”Flygande mattan” startades i juni 1949 och pågick till september 1950. Detta var uppstarten till räddandet av de judiska flyktingarna från Jemen. Flyktingarna som kom i mars 2016 tog med sig en antik Torarulle från sin församling och med denna kommer den jementiska församlingen kunna fortsätta sin existens i Israel. Mer än 51 000 jemenitiska judar har flytt till Israel sedan 1948. Cirka 50 000 kom i samband med operation ”Flygande mattan”. Kvar i Jemen finns i dag ett 50-tal judar som har valt att stanna kvar. Jewish Agency kommer fortsätta att evakuera de som vill komma till Israel.

 

ethnic-cleansing-in-middle-east

Annonser

Om Peter

Benjamin Netanyahu: "We've seen this before. There was a master race. Now there's a master faith." - "Islam is as dangerous in a man as rabies in a dog." Sir Winston Churchill
Det här inlägget postades i Afghanistan, Egypten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s