Idiotiska svenska myndigheter förstår inte att skydda sig utan låter sig utnyttjas – ekonomin är inte beroende av papperslösa

https://www.tv4play.se/iframe/video/3899333

 

Tino Sanandaji

Artikel i DN kultur håller med Aftonbladet kultur om papperslösa:

”Tvärtom är de ju, som Åsa Linderborg påpekar (AB 10/4), en alldeles avgörande kugge i det låglönemaskineri som byggts upp de senaste decennierna av exakt samma politiska krafter som nu talar om krafttag. De jobbar på krogar, på byggbolag och inom servicesektorn, för 50 kronor i timmen och undantagna all arbetsrätt, och om de plötsligt försvann skulle landets ekonomi rasa ihop. Det här vill varken högern eller socialdemokraterna tala om”

Kanske för att det är en fantasi att ekonomin skulle rasa samman utan några tusen lågpapperslösa i låglöneyrken. Sverige fungerade bevisligen några år sen, när det fanns få illegala invandrare.

Papperslösa är några promille av arbetskraften och är i överskottsyrken som lätt kan utföras av andra. Låga löner är ingen samhällsekonomisk vinst. Det reflekterar låg produktivitet i marginella serviceyrken som knappt efterfrågas och lätt kan ersättas.

En illegal sektor snedvrider konkurrensen och tränger ut arbetslösa som söker de få enkla jobb som finns kvar. Det är skadligt och oönskat, och motarbetades av den traditionella vänstern.

Den moderna vänstern är dock huvudsakligen en invandringskult. De romantisera därför svartarbete och lönedumpning och har nu börjat hävda att ekonomin ”behöver” en lågavlönad underklass. På basis av dessa förvirrade resonemang vill man med invandring återskapa den fattigdom som pressades tillbaka efter decennier av kamp. Kulturvänsterns nya slogan kan sammanfattas med ”Vi vill ha det som USA!”

Den som vill veta hur en hetsjakt uppstår kan med fördel studera uttalanden i svensk medias rapportering efter förra veckans fruktansvärda terrordåd i Stoc
DN.SE

 

Annonser

Om Peter

Benjamin Netanyahu: "We've seen this before. There was a master race. Now there's a master faith." - "Islam is as dangerous in a man as rabies in a dog." Sir Winston Churchill
Det här inlägget postades i Hot mot DEMOKRATI, Islamister / Jihadister. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s