Geert Wilders och Europas Självmord

  • Inga av Wilders tal hetsar till våld mot någon; våldet som omger honom är endast riktat mot honom själv.
  • Den enda som talar om dessa problem är Geert Wilders. Holländska politiska ledare och de flesta journalister verkar föredra att hävda att Geert Wilders är problemet; att om han inte fanns skulle problemen inte heller finnas.
  • Det som de som anser att västvärlden är skyldig, ”glömmer” är att islam länge förtryckte väst; muslimska arméer erövrade Persien, det kristna Bysantinska riket, Nordafrika och Mellanöstern, Spanien, Grekland, Ungern, Serbien och Balkan, och i stort sett hela Östeuropa. De muslimska arméerna var ett konstant hot fram tills dess att plundrande ottomanska trupper slutligen tillbakavisades vid Wiens portar år 1683.

Även om den holländska politikern Geert Wilders hade vunnit och om Frihetspartiet (PVV) som han etablerade för elva år sedan hade blivit det första partiet i landet hade han inte kunnat bli regeringschef. Partiledarna för alla de andra politiska partierna sade att de skulle avvisa alla allianser med honom; och än idag vidhåller de denna ställning.

I flera år har de holländska konventionella medierna spridit hat och förtal mot Wilders för att han försökt varna det holländska folket – och Europa – om hur deras framtid kommer bli om de fortsätter med sin nuvarande invandringspolitik. I utbyte ansåg en panel med tre domare honom skyldig för ”anstiftan till diskriminering”. Nyhetstidningar och politiker över hela Europa beskriver honom outtröttligen som en farlig man och en högerextrem galjonsfigur. Ibland kallar de honom till och med för fascist.

Vad har Geert Wilders gjort för att förtjäna detta? Inga av hans anmärkningar har någonsin diskriminerat någon person eller grupp på grund av deras ras eller etnicitet. I anknytning till åtalet mot honom har det holländska rättssystemet tolkat ord han använt vid ett massmöte under vilket han frågade om holländarna ville ha ”färre marockaner” på ett överdrivet och oegentligt sätt. Han försvarar de mänskliga rättigheterna och de demokratiska principerna och han är en beslutsam fiende till alla former av antisemitism.

Hans enda ”brott” är att han har pekat ut faran som islamiseringen av Nederländerna och resten av Europa innebär och att han hävdat att islam representerar ett allvarligt hot mot friheten. Tyvärr har han goda empiriska grunder för dessa påståenden. Något som också är beklagligt är att Nederländerna är ett land där kritik mot islam är särskilt farligt; Theo van Gogh gjorde en ”islamistiskt inkorrekt” film år 2004 och mördades brutalt av en islamist som sade att han skulle mörda igen om han kunde. Två år tidigare definierade Pim Fortuyn, som hade hoppats att gå till val, Islam som en ”fientlig religion” och mördades därefter av en vänstervriden, djurrättsaktivistisk islamofil. Geert Wilders är endast vid liv för att han lever under polisskydd som den holländska regeringen så vänligt erbjuder honom dygnet runt.

År 2004 sköt den holländsk-marockanska terroristen Mohammed Bouyeri (vänster) filmmakaren Theo van Gogh (höger), knivhögg honom sedan och skar slutligen av honom halsen.

I ett bredare perspektiv är Nederländerna ett land där det muslimska samhället visar få tecken på integrering. Det finns nu fyrtio no-go-zoner i landet; upplopp bryter ofta ut, nu senast i Rotterdam, Amsterdam och Nijmegen. Folk från andra länder överfaller ofta Hollandfödda medborgare. Vissa är så säkra på de inte kommer straffas att de publicerar filmer på internet som visar deras brott. I hela landet äger en etnisk rensning rum i förorterna som européerna är för rädda för att tala om, och icke-muslimska invånare säger ofta att de känner sig trakasserade.

Icke-muslimska kvinnor uppmuntras av lokala myndigheter att klä sig ”anspråkslöst”. Eftersom hundar enligt islam är haram (orena) ombes hundägare att hålla sina hundar inomhus. År 2014, 2015 och 2016 demonstrerade islamister och ropade ut slagord om sitt stöd för Hamas och den Islamiska Staten.

Vardagen har blivit särskilt svår för de 40 000 judar som fortfarande bor i landet. Distrikt som länge bebotts av medlemmar av det judiska samfundet har blivit nästan helt muslimska. Myndigheterna rekommenderar judar att undvika alla ”synliga tecken” på deras judiska ursprung för att undvika att skapa ”oro”. Muslimsk brottlighet är hög; andelen muslimer som sitter i fängelse för olika brott är märkbart högre än andelen muslimer i landets befolkning. Sex procent av landets befolkning är muslimsk medan runt 20 % av alla fångar är muslimer. Inget av detta är hemligt.

Den enda som talar om dessa problem är Geert Wilders. Holländska politiska ledare och de flesta journalister verkar föredra att hävda att Geert Wilders är problemet; att om han inte fanns skulle problemen inte heller finnas. I bästa laget yttrar de luddiga ord som avsetts för att visa styrka; i värsta laget vänder de ryggen till.

En stor andel av den holländska befolkningen är orolig; den konstanta demoniseringen av Geert Wilders försöker tydligen indoktrinera folket att nöja sig med mindre.

För ett år sedan hävdade Sadiq Khan, Londons muslimska borgmästare, att ”att leva med terrorattacker är en del av livet i storstaden. Så brukade det inte vara. Rotterdams muslimska borgmästare Ahmed Abutaleb använde uttryckte sig hårdare; han sade att migranter var tvungna att ”respektera lagen eller åka hem”.

I slutet av januari publicerade den sittande premiärministern Mark Rutte en helsidoannons i flera tidningar där han hotade invandrare om att ”uppföra sig normalt eller försvinna”. Han undvek ordet ”islam”. Den 11e mars 2017, fyra dagar innan valet i Nederländerna, bestämde sig Rutte för att sända ett starkt budskap genom att förbjuda turkiska ministrar att tala i Rotterdam. Väljare som funderat på att stötta Geert Wilders röstade då istället på Ruttes Folkpartiet för frihet och demokrati (VVD); och därigenom säkerställdes hans seger i sista minuten. Wilders parti hamnade på andra plats. Frihetspartiet (PVV) vann fem nya mandat än de tidigare haft, men de kommer endast ha 20 mandat av 150. Ruttes VVD kommer att ha 33 mandat. Arbetarpartiet, som var Ruttes huvudallierade fram till den 15e mars, kollapsade och är nere på nio mandat, vilket är deras sämsta resultat någonsin. Vänstern visar dock inga tecken på tillbakagång; GroenLinks, ett parti som till stor del består av före detta kommunister och radikala miljöaktivister, vann 14 mandat, vilket är 10 fler än tidigare. Socialistpartiet vann 14 mandat. Demokraterna 66, ett ”socialistliberalt”, ”progressivt” och multikulturalistiskt parti vann 19 mandat, vilket är nästan lika mycket som Frihetspartiet. Ett muslimskt parti, Denk (holländska för ”tänk”, turkiska för ”jämställdhet”), vann tre mandat. VNL, ett konservativt parti som etablerats av två före detta medlemmar av Frihetspartiet, förlorade ordentligt och fick inte ett enda mandat.

Nästa regering i Nederländerna kommer att vara en koalition av fyra partier, kanske fem, som förmodligen lutar mer åt vänster än tidigare regeringar. Den kommer definitivt inkludera Demokraterna 66 och kanske också Groenlinks.

Under de kommande åren kommer situationen i landet med all säkerhet försämras. Nederländernas födelsetal (1,68 barn per kvinna) är inte lika katastrofalt so mi Tyskland, Italien eller Spanien, men det är långt under kompensationsgraden. Det muslimska födelsetalet är högre än det icke-muslimska. Dussintals kyrkor stänger varje år på grund av den snabba minskningen i antalet praktiserande kristna och kyrkorna ersätts av moskéer. Radikala predikanter fortsätter att agera missionärer och islamistiska organisationer fortsätter att rekrytera. I en rapport om islamiseringen av Nederländerna som publicerades för tio år sedan skrev Manfred Gerstenfeld att ”motståndet mot radikala styrkor inom den holländska muslimska befolkningen är svagt”. Inget har förändrats sedan dess.

Det som pågår i Nederländerna liknar det som pågår i de flesta Europeiska länderna. I Storbritannien, Belgien, Frankrike, Tyskland och Sverige växer antalet no-go-zoner snabbt. Islamistiska upplopp inträffar allt oftare. Etniska gäng blir allt våldsammare. Etnisk rensning förvandlar områden. Judar flyttar till Israel eller Nordamerika. Den muslimska befolkningen ökar kraftigt. Radikala moskéer dyker upp allt oftare i samhället. Islamistiska organisationer finns överallt.

Politiker som vågar tala på samma sätt som Geert Wilders behandlas på samma sätt som Geert Wilders: med förakt, marginalisering och åtal.

Världsbilden i Västeuropa är nu ”hegemonisk”. Den baseras på idén om att västvärlden är skyldig, att alla kulturer är jämställda och att islamisk kultur är ”mer jämställd” än västerländsk kultur eftersom islam tydligen så länge blivit förtryckt av väst. Det de som anser att västvärlden är skyldig ”glömmer” är att islam länge förtryckte väst; muslimska arméer erövrade Persien, det kristna Bysantinska riket, Nordafrika och Mellanöstern, Spanien, Grekland, Ungern, Serbien och Balkan, och i stort sett hela Östeuropa. De muslimska arméerna var ett konstant hot fram tills dess att plundrande ottomanska trupper slutligen tillbakavisades vid Wiens portar år 1683.

Den bygger också på idén om att en upplyst elit måste inneha makten, eftersom Adolf Hitler kom till makten på ett demokratiskt sätt för åttio år sedan. Att låta folk fritt bestämma sitt öde kan leda till olycka.

Drömmen verkar handla om en utopisk framtid där fattigdom kommer att övervinnas av välfärdssystem, och våld kommer att besegras av öppenhet och kärlek.

Det är denna världsbild som kanske fick Tysklands förbundskansler Angela Merkel att öppna dörrarna för över en miljon icke granskade muslimska migranter, trots en invandrarbrottsvåg och ett ökande antal våldtäkter och sexuella övergrepp. Den enda kandidaten som verkar kunna vinna över Angela Merkel i detta års tyska val är socialisten Martin Schulz som tidigare varit ordförande i Europaparlamentet.

I Frankrike är Marine Le Pen den enda kandidaten som talar om islam och invandring, och hon kommer nästan helt säkert besegras av Emmanuel Macron, före detta minister i François Hollandes regering – en man som inte ser ondskan någonstans.

Det är denna världsbild som också verkar ha fått den brittiska premiärministern Theresa May att hävda att den islamistiska attacken den 22a mars i Westminister ”inte var någon islamistisk terrorhandling”.

Denna romantiserade utopiska världsbild förklarar också varför personer som Geert Wilders i Europa ses som förkroppsligandet av ondskan, medan det radikala islam anses vara ett marginellt plågoris utan anknytning till ”fredens religion”. Under tiden döms Geert Wilders att leva under polisskydd som om han satt i fängelse, medan de som vill slakta honom – och som utgör ett hot för miljontals människor i Europa – går fria.

Denna barnsliga världsbild är så inbäddad i miljontals européers mentalitet att det kommer att krävas en snabb och omfattande mognad för att kunna utrota den.

Dr Guy Millière, en professor vid Paris Universitet, är författare till 27 böcker om Frankrike och Europa.

Om Peter

Benjamin Netanyahu: "We've seen this before. There was a master race. Now there's a master faith."
Det här inlägget postades i EU Europa, Hot mot DEMOKRATI, Islamister / Jihadister, Islamska Staten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s