Befolkningen Byts Ut i Europa

  • Människosmugglare för migranterna till NGOs fartyg, som sedan når italienska hamnar. Ännu en juridisk utredning har inletts om maffians ekonomiska intressen av att hantera migranterna efter ankomst.
  • Man kan inte jämföra migranterna med judarna som flydde från nazismen. Påve Franciskus jämförde till exempel nyligen migrantcentralerna med nazisternas koncentrationsläger. Var är gaskammarna, de medicinska ”experimenten”, krematorierna, slavarbetet, de påtvingade marscherna och exekutionsplutonerna? Dessa jämförelser sprids i media med ett specifikt syfte: att tysta ned debatten.
  • År 2065 är det beräknat att 14,4 miljoner migranter kommer att anlända. Tillsammans med de fler än fem miljoner invandrare som i nuläget befinner sig i Italien förväntas 37 % av befolkningen bestå av utlänningar: mer än en tredjedel av invånarna.

Först var det den ungerska rutten. Sedan Balkanrutten. Nu är Italien epicentrum för denna demografiska jordbävning, och landet har blivit Europas sårbara punkt dit hundratusentals migranter anländer.

Med nästan 10 000 ankomster på tre dagar översteg antalet migranter år 2017 nyligen 60 000 – 48 % mer än för samma period förra året då siffran hamnade på 40 000. Över påskhelgen räddades 8,000 migranter, vilket är ett nytt rekord, i Medelhavet och fördes till Italien. Och detta är bara toppen av isberget: under sommaren kommer antalet ankomster från Libyen bara öka.

En träbåt med migranter väntar på att bli eskorterad till fartyget Topaz Responder under en räddningsinsats till havs av Migrant Offshore Aid Station den 21a november 2016 i Pozzollo, Italien. (Foto: Dan Kitwood/Getty Images)

Befolkningen håller på att bytas ut i Italien. Men om man öppnar nyhetstidningarna ser man knappt dessa siffror. Ingen tv-kanal har ägnat någon tid åt att berätta om vad som pågår. Ingen kritik är tillåten. Invasionen anses vara en avslutad affär.

År 2016 anlände 176 554 personer till Italien – en åttafaldig ökning sedan 2014. År 2015 var de bara 103 792. År 2014 var de 66 066. År 2013 bara 22 118. Under de senaste fyra åren har 427 000 migranter anlänt i Italien. Under bara de senaste fem månaderna av 2017 tog Italien emot 10 % av det totala antalet migranter från de senaste fyra åren.

Det finns dagar då den italienska flottan och kustbevakningen räddar 1700 migranter på 24 timmar. Landet är utmattat. Det finns italienska byar där en tiondel av befolkningen redan består av nyanlända. Vi talar om små orter med 220 invånare och 40 migranter.

En av de viktigaste aspekterna i denna demografiska revolution som äger rum är att den sker i ett land som åldras snabbt. Enligt en ny rapport från Italian Office of Statistics kommer Italiens befolkning minska till 53,7 miljoner på ett halvt århundrade – en minskning på sju miljoner. Italien, som har ett av världens lägsta födelsetal, kommer att tappa mellan 600 000 till 800 000 medborgare varje år. Invandrarna kommer att bli fler än 14 miljoner, runt en fjärdedel av den totala befolkningen. Men i det mest pessimistiska scenariot skulle den italienska befolkningen kunna minska till 46 miljoner, en förlust på 14 miljoner människor.

År 2050 kommer en tredjedel av Italiens befolkning bestå av utlänningar. Enligt FN-rapporten ”Replacement Migration: Is It a Solution to Decline and Aging Populations”, utgör landet en kulturell smältdegel som skulle kunna explodera av kulturella och sociala spänningar. Antalet ankomster kommer att minska från 300 000 till 270 000 individer per år efter 2065; under samma period förväntas 14,4 miljoner personer anlända. Tillsammans med de över fem miljoner invandrare som för tillfället bor i Italien förväntas 37 % av befolkningen så småningom vara utlänningar; vilket blir en av tre invånare.

Dessutom har människohjälpssystemet drabbats av nya skandaler. ”Den utredande hypotesen som ska verifieras är att de som är kopplade till ISIS agerar logistiskt stöd för migrationsströmmar”. Denna varning uttalades nyligen inför Schengenkommittén till den italienska anti-maffia- och antiterror-åklagaren Franco Roberti. Det finns nu domare som utreder kopplingen mellan migrantsmugglare i Nordafrika och italienska NGO som räddar dem i Medelhavet. Människosmugglare för migranterna till NGOs fartyg som sedan når italienska hamnar. En annan juridisk utredning har inletts om maffians ekonomiska intresse av att hantera migranterna efter ankomst.

Endast 2,65 procent av de migranter som anlänt i Italien fick asyl beviljat i det avseende att de var faktiska flyktingar, enligt FN. De andra flyr tydligen inte från krig och folkmord. Trots alla dessa bevis kan man inte jämföra migranterna med judarna som flydde nazismen. Påve Franciskus jämförde till exempel nyligen migrantcentralerna med nazisternas koncentrationsläger. Var är gaskammarna, de medicinska ”experimenten”, krematorierna, slavarbetet, de påtvingade marscherna och exekutionsplutonerna? Italienska tidningar publicerar artiklar om ”Medelhavets Förintelse”, där man jämför dödsfall bland migranter som försöker nå södra Italien med judarna som gasades ihjäl i Auschwitz. En annan journalist, Gad Lerner, beskrev i stöd för migranterna deras tillstånd med samma ord som myntades av nazisterna mot judarna: untermensch, underlägsna människor. Dessa jämförelser sprids i media med ett specifikt syfte: att tysta ned debatten.

För att förstå hur skamliga dessa jämförelser är måste vi titta på Italiens kostnad för varje migrant. Invandrare får när de registrerats en inkomst på 900 euro per månad (30 euro per dag för personliga utgifter). Ytterligare 900 euro går till de italienare som erbjuder dem husrum. Och 600 euro behövs för att täcka försäkringskostnader. Generellt sett kostar varje invandrare Italien 2 400 euro per månad. En polis tjänar hälften av denna summa. Och en marinvolontär som räddar migranterna får ett stipendium på 900 euro per månad. Var nazisterna så generösa mot sina judiska untermenschen?

Kostnaden för migranter är redan enorm i Italien och den kommer förstöra möjligheten för ekonomisk tillväxt. ”Den totala inverkan på den italienska budgeten för migranter är för tillfället kvantifierad till 2,6 miljarder [euro] för 2015, förväntas bli 3,3 miljarder för 2016 och 4,2 för 2017, i ett konstant scenario”, förklarar landets finansdepartement. Om man vill göra en jämförelse så ger dessa siffror en tydligare bild av hur mycket Italien spenderar under denna kris: År 2017 spenderar regeringen 1,9 miljarder på pensioner, 4,5 miljarder på bostäder jämfört med 4,2 miljarder på migranter.

Det italienska kulturetablissemanget är för närvarande fullt fokuserat på att stötta denna massmigration. Den italienska filmen som Oscarnominerades förra året var Fire at Sea, i vilken huvudkaraktären är en läkare som behandlar migranter vid ankomst. Den italienska premiärministern Matteo Renzi bar med sig 27 DVD-skivor med filmen till ett möte vid Europarådet. Italiens kommersiella tv-kanaler producerade många tv-program om migranterna, till exempel ” Lampedusa” som döpts efter den italienska ön. 100 000 Italienare begav sig till och med ut på Milanos gator för en ”solidaritetsdemonstration” för migranterna. Vad för slags ”solidaritet” kan det vara om en halv miljon människor har räddats av den italienska regeringen och hela landet verkar fast beslutet att öppna sina dörrar för hela Nordafrika?

Winston Churchill var övertygad om att Medelhavet var Hitlers Europas ”svaga punkt” Nu har det blivit den svaga punkten för Europas förvandling till Eurabien.

Giulio Meotti, Kulturredaktör på Il Foglio, är en italiensk journalist och författare.

Annonser

Om Peter

Benjamin Netanyahu: "We've seen this before. There was a master race. Now there's a master faith."
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s