Palestinierna Återupplivar det Antisemitiska Giftmotivet

”Ett klassiskt antisemitiskt kärnmotiv är tron om att judarna förgiftade icke-judarnas dricksvatten. Den palestinska presidenten Mahmoud Abbas återanvände detta antisemitiska tema vid ett möte i Europaparlamentet år 2016. Där hävdade han att en rabbin hade bett den israeliska regeringen förgifta det palestinska dricksvattnet.

”Detta var falska nyheter från palestiniernas sida. Det fanns ingen sådan rabbin. Inte heller existerade rådet han sades vara chef för. I slutet av hans tal, som bland annat innehöll detta extrema antisemitiska förtal, fick Abbas mycket beröm och en stående ovation av en stor mängd Europaparlamentariker. Ordföranden för Europaparlamentet vid tidpunkten Martin Schulz – nu den socialistiska huvudkandidaten i det stundande valet i Tyskland – twittrade att Abbas tal var ‘inspirerande’. Några dagar senare sade Abbas att han hade blivit missinformerad om rabbinen.”

”Ett klassiskt antisemitiskt kärnmotiv är tron om att judarna förgiftade icke-judarnas dricksvatten. Den palestinska presidenten Mahmoud Abbas återanvände detta antisemitiska tema vid ett möte i Europaparlamentet år 2016. Där hävdade han att en rabbin hade bett den israeliska regeringen förgifta det palestinska dricksvattnet.” (Foto: Europaparlamentet)

”Palestinsk medieövervakning har publicerat en lång lista över samtida palestinska mutationer av det uråldriga förgiftningsförtalet. Dessa inkluderar Israels spridning av AIDS – mer specifikt av promiskuösa kvinnor – samt distribueringen av droger och hallucinogena substanser. Andra versioner av förtalet inkluderar att Israel ska ha betalat läkare för att sprida sjukdomar bland palestinierna. En talesman för Palestinska Myndighetens säkerhetsstyrkor sade till exempel att Israel bär ansvaret för de illegala droglaboratoriernas uppgång på Västbanken.

”Dessa antisemitiska anklagelser påträffas ofta på statlig palestinsk tv och så vidare. Bland de som har framfört dem är Mahmoud Abbas rådgivare för strategiska affärer, Husam Zomlot, Hamasparlamentarikern Marwan Abu Ras, ordföranden för Palestinska Myndighetens juridiska råd, Sami Sarsour, guvernören för Qalqilyadistriktet, Rafe Rawajbeh och många andra.

”Dessa ondskefulla anklagelser har sannerligen en lång historia. Tidigt på 1300-talet förekom det falska anklagelser om att judarna förgiftade brunnar i delar av Tyskland och Frankrike. Detta ledde till massmord. Motivet har återvänt om och om igen under århundradena.

”I Stalins Sovjet arresterades och åtalades judiska läkare för att det sades att de planerade att förgifta Stalin och det sovjetiska ledarskapet. Flera blev avrättade och andra förvisade till Gulag, allt detta med avsikten att decimera den judiska eliten och halshugga ledningen.

”Ett av de mest fruktansvärda exemplen på ett modernt förgiftningsscenario inträffade under den judiska påskhögtiden år 1983 på Västbanken som då fortfarande styrdes av Israel. Israelisk media rapporterade att en massförgiftning hade inträffat på en flickskola i byn Arrabeh i Jenindistriktet där tonåriga flickor svimmade, hade ont i halsen och svårt att andas. Senare upplevde de huvudvärk, dåsighet och magont. De gick hem, men under de kommande timmarna uppgav fler elever samma symptom.

”Israelisk sjukvårdspersonal anlände. Israeliska och palestinska läkare inspekterade klassrummet och upptäckte en kväljande odör. När ett israeliskt team av gift- och föroreningsbekämpare anlände fann man inga spår av gift och odören var borta. Först, innan en utredning gjordes, trodde man att problemen uppstått av en felande toalett. Dagen därpå lades dock ett dussintal flickor från Jenin in på sjukhus, och sedan ett hundratal personer från städer och byar över hela Västbanken.

”Det uppstod panik bland den palestinska befolkningen. De bästa epidemiologerna i Israel drog slutsatsen att ‘förgiftningen’ förmodligen handlade om masshysteri bland tonårsflickor. Palestinska och utländska journalister anklagade Israel för att ha försökt dölja sitt fruktansvärda ‘brott’. Man hittade en gul substans på skolans fönsterbläck. När den analyserades kom man fram till att det bara var pollen från tallar som hade blåsts dit med vinden.

”Araber, muslimländer, sedan Röda Korset, Säkerhetsrådet och till och med fredliga nationer började kritisera Israel. FN-möten och internationella fördömelser följde, med stöd av en annan hysteri över pressrapporter världen över som utan utredningar anklagade Israel för att ha spelat en ‘roll’ i händelsen, fastän ingen blivit förgiftad och ingen skada var skedd.

”Israel kallade då in det auktoritativa och respekterade Center of Disease Control (CDC) från Atlanta. Två månader senare bekräftade fynden det som de israeliska epidemiologerna hade hävdat från dag ett. Då verkade det som att hela bluffen hade planerats och utförts av palestinierna.

”Flera årtionden senare måste vi fortfarande fråga oss varför så många gick med på det antisemitiska förtalet mot Israel. Några av de som avstod från att stå upp emot det eller avvisa det, till och med när bluffen avslöjades, var FN, dess säkerhetsråd, Människorättskommissionen i Genève, samt Röda Korset.”

Annonser

Om Peter

Benjamin Netanyahu: "We've seen this before. There was a master race. Now there's a master faith." - "Islam is as dangerous in a man as rabies in a dog." Sir Winston Churchill
Det här inlägget postades i Gasa - Hamas, Hot mot DEMOKRATI, Iran, Islamister / Jihadister, Islamska Staten, Israel, Palestina - PLO/Fatah. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s