Den islamska predikanten Adnan Oktar, som står nära Erdogan, anklagas för att ha kidnappat och utnyttja unga kvinnor i sin show

Senast uppdaterad: fredag ​​26 januari 2018 17:50
Publiceringsdatum: fredag ​​19 januari 2018 12:44
Kategori: Underhållning

adnan oktar

Skandal i Turkiet efter att en populär islamisk predikant anklagades för att kidnappa två unga kvinnor för att få dem till sin show.

Adnan Oktar, känd som Harun Yahya, en av de mest populära predikanter islamister i Turkiet, anklagades av en man som han med våld döttrar 17 och 19 för att få dem att verka i sin tv-show. En domstol i Istanbul ålade, efter klagomålet, en restriktivorder till Oktar.

Anklagaren, Elvan Kocak, är en turkisk medborgare som bor i Österrike och har inte sett sina döttrar länge – tills han öppnade TV: n på Oktars show. De två unga kvinnorna upptogs i en diskussion om de estetiska operationerna och hur de motsatte sig Koranen, och de inbjudna tjejerna behandlades som ”kattungar”. Kocak klagde omedelbart om proxierna, och Oktar hade ingen rätt att kommentera saken.

Oktar, betraktad som ”den mest kända ledaren av en kult i Turkiet”, främjar islamisk kreationism och har skrivit flera böcker om detta ämne. Känd i väst, särskilt för hans konspirationsteorier och de starka angreppen på vetenskapen, har han nära band till Erdogan-regimen.

Källa: Hurriyet

Detta inlägg publicerades i EU Europa, Hot mot DEMOKRATI, Islamister / Jihadister, Islamska Staten, Turkiet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s