Från Pettersons blog

Glöm aldrig muslimernas slaveri och rasism som pågår än idag

RASISM & SLAVERI. Daniel Riazat, född 1991 i Teheran i Iran, är riksdagsledamot för Vänsterpartiet. Han invaldes i Sveriges riksdag 2014 och är utbildningspolitisk talesperson för Vänsterpartiet. Herr Riazat verkar inte, trots att han är utbildningsansvarig, förstå att utan araber och afrikaner som levererade slavar så hade inte slavhandeln över Atlanten fungerat.

-Pettersson tror inte Daniel Riazat är muslim men han kommer från ett land som lidit under islam i mer än 1000 år så han borde tänka sig för lite…

Om Daniel Riazat på bloggen…

  • 400 år sedan slavhandeln över Atlanten startade, men glömt inte det som var mångdubbelt värre…

SLAVHANDEL. I slutet på augusti 1619, för 400 år sedan anlände två skepp till Jamestown, Virginia, den första europeiska bosättningen i nuvarande USA. Ombord fanns män och kvinnor från Angola, som i dag räknas som de första afrikanska slavarna i USA. De följdes av 10-12 miljoner till och vi vet alla att slavhandeln över Atlanten var oerhört grym och skapar problem än idag. 

Kvinnlig slav brännmärks inför transporten. New York Library

400-års minnet kommer att uppmärksammas här hemma, i USA och på andra håll. Den atlantiska slavhandeln påminns vi om regelbundet, den lärs ut i skolan och det görs filmer och TV-serier.

  • Den muslimska slavhandeln som pågått i 1400 år och var mångdubbelt värre är det dock nästan tyst om. 

Det är okej att skuldbelägga vita, trots att fler vita var slavar i Nordafrika än svarta var slavar i Amerika

ISLAM. Mohamed Omar är född i Uppsala och är son till en svensk kvinna och en iransk man. Omar har varit med på bloggen en hel del, LÄS HÄR

Mohamed Omar har skrivit en intressant krönika på Samnytt som avslutas med detta:

”…I vänsterns värld verkar det bara vara vita som kan utkrävas kollektiv skuld för sina fäders missgärningar. Moskén i Spanien, som kräver ursäkter i stället för att visa tacksamhet för att man får utöva sin religion i frihet och trygghet i en demokrati, vill helst att vi ska glömma bort hur muslimer tog européer som slavar. Faktum är att fler vita var slavar i Nordafrika än svarta var slavar i Amerika. Ändå är det bomullsplantager i Amerika alla tänker på när de hör ordet slavar.

Det finns en sak som gör oss européer speciella, och det är inte kolonialism och rasism, för det finns hos alla, utan vetenskapen, som har gjort livet bättre för alla människor på planeten. Ingen civilisation har bidraget så mycket till vetenskapens framsteg.

När Napoleon landsteg i Egypten 1798 fann han en värld som var kvar i medeltiden. Utbildningen, för dem som fick någon, bestod mest i att rabbla Koranen, kvinnorna var instängda i harem och människor såldes och köptes öppet på slavmarknader. Napoleon hade med sig en armé av vetenskapsmän. Egyptierna, och många andra folk, hade knappt känt till sin egen historia om det inte varit för de så förtalade vita männen.”

Mohamed Omar

-Pettersson vill påminna om att när fransmännen invaderade Nordafrika var det delvis för att Européerna hade ledsnat på 1000 år av härjningar från Nordafrika.

Muslimerna förklarade krig emot USA redan 1783. Anledningen till att man redan 1783 bedrev ett Jihad emot USA, var att USA vägrade betala de utpressningspengar, som det Ottomanska riket krävde, för att låta amerikanska fartyg vara ifred på Medelhavet.

Man krävde pengar/lösen av alla nationer som hade fartyg i Medelhavet. Betalade man inte, plundrade man fartygen, och mördade dess besättning. Även svenska fartyg kapades och några tusen svenskar hamnade som slavar i Nordafrika.

Väst slavhandel var grym och pågick i 350 år men är ingenting mot muslimernas som pågått i 1400 år och ända in i våra dagar. Kolonialismen var utsugning, men bättre än arabernas imperialism och bättre än vad många av länderna har det som självständiga.

Präst förhandlar om friköpandet av europeiska slavar

Jag mejlade till SVT för en hel del år sedan med förslag om att göra en TV-serie eller dokumentärfilmer om muslimernas härjningar i Europa och de svenskar som blev slavar i Nordafrika men fick inte ens ett nonsenssvar. Det finns annars uppslag, men muslimer verkar fridlysta. Ett program om den oföränderliga koranen vore också intressant, där står guds ord och de går inte att ändra på: ”När ni möter dem som är otrogna, så halshugg dem, tills ni anställt ett blodbad bland dem” (sura 47:4)

Detta inlägg publicerades i EU Europa, Hot mot DEMOKRATI, Iran, Islamister / Jihadister, Islamska Staten, Saudiarabien, Sharia lag, Shia islam, Sunni islam, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s