”Israels blockad av Gasa” myten

Gasa har också en 12 km lång gräns till Egypten – vilket sällan framhålls.

När har du hört om protester mot Egyptens blockad av Gasa senast?

Israels sjöblockad av Gasa är laglig enligt en rapport från FN i september 2011 eftersom Israel och Gasa är i konstant krig.

Det är helt otroligt att våra media sväljer denna myt! Journalisterrna går islamisternas ärenden mer eller mindre medvetet. Inser de ännu inte att Gasa har en 12 kilometers gräns till Egypten? Det är lika befogat att tala om Egyptens blockad mot Gasa som Israels.  Problemet med Gasa är att terroristorganisationen Hamas har makten där och de vägrar erkänna Israels rätt till existens som en judisk stat.  Dessutom sänder de missiler mot Israels civilbefolkning för att sprida skräck och förintelse.  Nu när det Muslimska Brödraskapet har fått makten i Egypten så kunde man anta att relationerna mellan Gasa och Egypten kommer att normaliseras.  Men då skulle de ju inte kunna skylla på Israel längre…..

”Ship to Gasa” är enbart en islamistisk provokation mot Israel, som vänstermedia backar upp.  Dessa skepp kunde enkelt anlöpa Egypten och forsla sina små förnödenheter till Gasa. Dessutom erbjuds de möjliget att lossa sina laster i Israel som sänder dem vidare med lastbil till Gasa.   Det är skulle inte vara lika roligt för islamisterna.

Israel sänder dagligen in 100-200 lastbilar med förnödenheter till Gasa. Idag är det Israel som förser Gasa med både vatten, bränslen och och elektricitet eftersom Egypten vägrat ta sitt ansvar hittills.  Sannolikheten att detta skulle förändras är liten eftersom Egypten har fullt upp med interna problem och dessa kommer snarare att tillta än att minska.

Israels blockad mot Gasa (kontroll av införsel av varor)  är juridiskt korrekt eftersom krigstillstånd gäller mellan Israel och Hamas

.

Det finns mycket god tillgång på mat i Gasa och medellivslängden är lika lång sån i Europa och mycket längre än i arabvärlden i övriga arabvärlden

Gaza Strip — The Miserable And Hungry Daily Life

.

Gaza Luxury Mall and the Humanitarian Crisis

.

The REAL Gaza The Media Will Never Show You – Gaza Exposed

.

Gaza’s 5 star hotel is empty

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s