Olja och global uppvärmning

Det finns ett logiskt samband mellan oljeberoendet och den globala uppvärmningen om man tror att CO2 är en så kallad växthusgas.  Högre CO2 gör att allt växer bättre och när oljan bildades i forntiden var CO2 halten mycket hög på jorden och växter och djur förmultnade på sjöbottnar och bildade sediment som under tryck förvandlades till olja och naturgas, som vi nu frigör igen när vi bränner den.

Även idag används CO2 som tilläggs-gas i växthus för att förbättra växtligheten. CO2 är nödvändigt för växternas fotosyntes och därmed för uppbyggnaden av växter och produktionen av syre.  Luften vi andas innehåller 0,033% CO2 (koldioxid) eller 330 ppm

”Tillförsel så att man håller 400 – 600 ppm CO2 i växthuset synes ofta ge positiva effekter. Endast till unga plantor och moderplantor under belysning bör man ge CO2 upp till 1 000 ppm. Gurka fick i ett försök skador vid 1 500 ppm och högre nivå av CO2. Vid 790 ppm blev det inte några skador.”  Källa

Man tror att CO2 är en växthusgas, bland flera andra, som höjer temperaturen på jorden och på så sätt påverkar våra livsvillkor. Om man tror så kan man lätt bli en förespråkare för kärnkraft.

Även om man inte skulle tro på den globala uppvärmningen så är det all orsak att komma bort från oljeberoendet av andra orsaker och satsa på förnyelsebara energikällor.  En orsak är nedsmutsningen av miljön genom förbränning. Förbränningsmotorn har överlevt sig själv bara pga. att oljan varit för billig.   Transporterna av olja är farlig då stora konsekvenser på miljön uppstår när oljetankers havererar.  Dessutom är det nästan uteslutande diktaturer som får inkomster från olja och det är till största delen demokratier som köper oljan. Diktaturerna påverkar demokratierna negativt genom olika politiska agendor bl.a. genom FN och internationell terrorism.

När oljeberoendet bryts så bryts också finansieringen till terrorism.

Why The Global Warming Agenda Is Wrong

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s